Skip to main content

Nimue AHA Koncept

AHA-syror syror står för Alpha- Hydroxy Acid och är mycket effektiva för att motverka solskador, behandla hyperpigmentering och är även en effektiv behandling vid akne.

AHA-syror är organiska syror som utvinns från livsmedel. De förekommer även i den naturliga fysiologiska processen i den mänskliga kroppen.

Specifik forskning baseras på den unika Trippel-kombinationen, Koncentrationen (%) och Styrkan (pH) av AHA som underlättar den optimala dermala hudföryngringen med minimal hudirritation.

De kortsiktiga och långsiktiga effekterna av AHA-syror:

  • AHA-syror i den korrekta koncentrationen och styrkan tunnar inte ut huden eller minskar hudens skyddande funktion. Det finns inte heller något bevis att AHA-syror skapar inflammation och därför passar de bra för en långvarig användning.
  • Epidermal forskning (forskning på det översta hudlagret) tyder på att förändringar och normaliseringar av cellernas grundläggande funktion inträffar.
  • Det sker en reducering av Stratum Corneums (hornlagret) tjocklek, vilket inte beror på en hudirritation eller en uppmjukning av hornlagret (keratolytisk effekt). Detta sker genom en förändring av hur stark
    sammanhållningen är mellan de basala epidermala cellerna.
  • Tjockleken hos Stratum Corneum stabiliseras efter 8 veckors daglig applicering av AHA-syror på huden.
  • En förbättrad epidermal fysiologi och mer hälsosamt övre dermalt lager förbättrar hudens motståndskraft och toleransnivå.
  • Förtjockning av de dermala lagren förekommer upp till 28 veckor och stabiliseras därefter. Detta bevisar även att AHA-syror (i den korrekta styrkan och koncentrationen) bör användas under lång tid för att uppnå en optimal hudföryngring.
  • En långvarig användning av AHA-syror (i den korrekta styrkan och koncentrationen) möjliggör att huden kan binda mer vatten och öka återfuktningen.
Nimue syror