Skip to main content

Är salicylsyra bra för huden?

Salicylsyra har länge varit känd som en effektiv ingrediens för att behandla akne och förbättra hudens tillstånd. Dess förmåga att tränga djupt in i porerna och lösa upp överflödig olja och orenheter gör den till en populär komponent i många hudvårdsprodukter.

Om du kämpar med fet och oren hud/akne hud har du förmodligen använt alla produkter du kan få tag på, provat huskurer och fått tips från hälsoguruer, men du verkar fortfarande inte hitta en lösning.

Hudvård kan vara knepigt om du är osäker på vad din hud behöver, och du kan sluta med produkter som inte är utvecklade för dina hudproblem. Att förstå ingredienserna och vad de används till kommer att hjälpa dig när du handlar efter en ny hudvårdskur.

De med problematisk hud, som akne, har särskilt svårt att hitta rätt passform för sin hud på grund av hudens känslighet, men det finns specifika ingredienser som har visat sig ha läkande egenskaper för detta problem. En av dessa ingredienser är salicylsyra. Det har visat sig ha en gynnsam inverkan på hudens hälsa och utseendet på din hy. Men vad är det egentligen, hur fungerar det och vilka hudtyper kommer att dra mest nytta av det?

Vad är salicylsyra?

Salicylsyra utvinns från pilbark och tillhör salicylaterklassen av ingredienser. Det är en beta-hydroxisyra (BHA), vilket innebär att strukturen av hydroxidelen av molekylen är separerad från syradelen med två kolatomer.

Denna struktur gör salicylsyran mer oljelöslig vilket ökar penetrationsdjupet i hudens porer, vilket ger en djup peeling som rensar igen porer fyllda med döda hudceller och oljor.

Hur fungerar det?

Den största fördelen med salicylsyra är att den tränger djupt in i huden och löser upp orenheter som täpper till dina porer. Tilltäppta porer är den främsta boven till problematisk hud eftersom det orsakar fläckar, irritation och inflammation. Salicylsyra rensar bort blockeringarna för att främja frisk, glödande hud fri från pormaskar och whiteheads.

problem hud

Vad är fördelarna?

Det är en idealisk ingrediens i hudvårdsprodukter som riktar sig mot pormaskar och whiteheads med sina penetrerande egenskaper, som lossar bindningarna mellan celler i det yttre lagret av huden.

Varför det är bra för din hud:

Utmärkt peeling

Ansamlingen av döda hudceller är ofta boven bakom många hudproblem. En bra peeling minskar uppbyggnaden av dessa döda hudceller och tar försiktigt bort smuts och orenheter.

Salicylsyra har utmärkta exfolierande egenskaper eftersom den penetrerar hudens lager för att rensa porerna. Det tar också bort bakterier och smuts som kan leda till inflammation.

Kontrollerar hud med överflödig talgproduktion

Salicylsyra är en av de få ingredienserna som kan behandla fet hud och rensa porerna eftersom den penetrerar hudlagren och ger en djup rengöring. Fet hud är ofta benägen att få finnar och fläckar eftersom det förhindrar den naturliga processen med hudavfall genom att fånga smuts och döda hudceller i porerna.

Salicylsyra minskar oljigheten i din hud genom att minska och reglera talgsekretionen, vilket förhindrar att dina porer täpps igen.

Sammandragande

Salicylsyra är också ett effektivt sammandragande ingrediens som stramar upp huden och minimerar storleken på dina porer, vilket minskar risken för att olja och smuts fastnar i dem. Minimerade porer och uppstramad hud kan ge huden en ungdomlig lyster och jämn hudton.

Minskar fläckar

Om din hud har problem med fläckar och hyperpigmentering kan salicylsyra hjälpa till att jämna ut hudtonen, minska missfärgning och ge dig en klar, slät hud.

Vi på Nimue strävar vi efter att utbilda människor om deras hud och vilka produkter de ska använda och tillhandahålla ett brett utbud av professionella ansiktsbehandlingar.

Nimue erbjuder en produktserie utvecklad för problem hud som erbjuder följande:

  • Kontrollerar utvecklingen av bakterier
  • Reducerar överflödig talgproduktion
  • Ger huden ökad lyster
  • Minskning av hudrodnad, irritation och inflammation
  • Förbättring av hudens välmående
  • Hjälper till att förebygga uppkomsten av akne-ärr

Klicka på bilden ovan för att läsa mer om nimues produkter för en problemhud!