Skip to main content

Ansiktskrämer - Din guide

Att välja rätt ansiktskräm och besöka en utbildad hudterapeut är avgörande för en hälsosam och vacker hud. En anpassad ansiktskräm från nimue ger effektiva resultat och förbättrar hudens tillstånd. Hudterapeuten ger professionell rådgivning och behandlingar för att lösa specifika hudproblem. Med rätt produkter och vägledning kan du skapa en personlig hudvårdsrutin för strålande och välmående hud.

ansiktskräm

Vad orsakar för tidigt åldrande?

Förändringar i din hud är en oundviklig del av åldrandet. När du åldras saktas cellförnyelsen ner och din hud tappar elasticitet och fyllighet.

De första tecknen på åldrande blir uppenbara redan från tjugofem års ålder och eftersom de flesta människor i denna ålder fortfarande har fyllig och relativt frisk hud, är anti-age produkter vanligtvis inte en del av deras hudvårdsrutin.

Men som det gamla ordspråket säger, ”förebyggande är bättre än att bota”, vilket är anledningen till att det aldrig är för tidigt att börja ta hand om din hud. Det är det största organet i kroppen, så det är viktigt att vårda det.

Tecken på för tidigt åldrad hud

Hudens åldrande förekommer i varje lager av huden och visar sig på ytan som matt, sträv, torr och känslig hud. Även om denna process sker naturligt, är den största acceleratorn för för tidigt åldrande exponering för solens UV-strålar som orsakar fina linjer, rynkor och åldersfläckar, med förlust av volym, elasticitet och ansiktskonturer. I grund och botten blir huden mindre effektiv på att läka sig själv.

Vissa människor upplever för tidigt åldrande i slutet av tjugoårsåldern och i början av trettioårsåldern på grund av solexponering, alkohol, rökning, stress, sömnbrist och ohälsosam kost. En bristande hudvårdsrutin och att inte använda solskydd dagligen tillskriver också detta.

Du kan skydda eller bromsa för tidigt åldrande genom en allmänt hälsosammare livsstil. Skydda din hud från solexponering, sluta röka, träna, ät en näringsrik och väl avrundad kost, minska stressen och få tillräckligt med sömn samt använda en anti-rynkkräm i din dagliga hudvårdsrutin.

åldrad hud

Ingredienser i anti-rynk krämer

Krämer mot rynkor kommer vanligtvis i form av ansiktskrämer som innehåller aktiva ingredienser som förbättrar hudton, textur, fina linjer och, naturligtvis, rynkor. Antirynkkräm och antiagekräm är dock två olika saker. En anti-ageing kräm behandlar övergripande tecken på åldrande, medan en anti-rynk kräm mot rynkor och minskar uppkomsten av fina linjer.

Här är några vanliga ingredienser som förbättrar uppkomsten av rynkor och fina linjer:

 • AHA (glykolsyra, citronsyra, mjölksyra) – en exfoliator som tar bort döda hudceller och förbereder huden för att effektivt absorbera hudvårdsprodukterna. Dessa ingredienser föryngrar huden och främjar cellförnyelse för slät, jämnt tonad hud.
 • C-vitamin – skyddar huden från solskador och minskar fina linjer och rynkor.
 • Peptider – stimulerar kollagenproduktionen och förbättrar hudens struktur och rynkor.
 • Retinoider – reparerar solskadad hud och minskar fina linjer och rynkor.
 • Niacinamid – minskar fuktförlust och förbättrar hudens elasticitet.
 • Téextrakt – innehåller antiinflammatoriska egenskaper och antioxidanter.
 • Druvkärneextrakt – främjar kollagenproduktionen.
 • Fermenterade ingredienser – gör det möjligt för huden att effektivt absorbera ingredienser.
 • Hudbiotik – balansera hudens mikrobiom.
 • Neurokosmetika – påverkar hudens hälsa och välbefinnande positivt.
 • Växtbaserade komplex – flera hudhälsofördelar inklusive reparation av hudskador orsakade av fria radikaler.
 • Stamceller – föryngrar huden
ingredienser

Hudvårdsrutin som fokuserar på anti-rynk

Nimue har en rad produkter och behandlingar speciellt framtagna för att återställa elasticiteten, föryngra huden och minska rynkor och fina linjer.

Sun-C Environmental Shield SPF 50

En avgörande produkt i en hudvårdsrutin är solskydd. Solskyddet är inte enbart för stranden, vandring och andra utomhusaktiviteter utan bör appliceras dagligen året om.

Nimues prisbelönta Sun-C Environmental Shield SPF 50 är lätt, återfuktande, ger skydd mot UVA, UVB, infrarött och blått ljus och skyddar mot synliga tecken på åldrande som orsakas av miljön.

solskydd spf 50

Anti-ageing serum

Vanliga fuktkrämer och serum fyller huden tillfälligt och gör fina linjer och rynkor mindre märkbara. Nimues Multi Rejuvenating Serum är en kollagenbooster som reparerar och förnyar huden och fungerar som ett lyftande och uppstramande medel som utrotar fina linjer och rynkor. Resultatet är en mer strålande och friskare hud.

Nimue Day

En bra fuktkräm är avgörande för att låsa in fukt och skapa en barriär mellan din hud och yttre element. Nimue Day är en utmärkt hudvårdsprodukt att lägga till din rutin eftersom den föryngrar huden, vilket resulterar i förbättrad återfuktning och en jämnare hudstruktur.

hudvårdsprodukter nimue

Du kan alltid känna dig trygg då du besöker en auktoriserad nimue-salong där professionella och utbildade hudterapeuter ger dig produktrekommendationer som passar just din hud.

Hitta en salong nära dig för att påbörja din resa mot en hälsosam hud tillsammans med nimue!