Skip to main content

steg för steg - HUDVÅRDSRUTIN

En bra hudvårdsrutin är viktig för att upprätthålla en hälsosam hud genom rengöring, återfuktning och skydd mot skadliga element. Det förebygger problem som akne, inflammation, torrhet och ojämn hudton. Var medveten om att alla har unik hud och det är bra att söka professionell vägledning för rekommendationer. Besök en nimue-hudterapeut för personlig rådgivning och högeffektiva behandlingsresultat.

RENGÖRING

Det är viktigt att morgon och kväll noga rengöra ansikte, hals och dekolletage med en rengöring som har rätt pH-värde. Då rengör du huden från makeup, överskottstalg, smutspartiklar, föroreningar, svett och bakterier.

ANSIKTSVATTEN

Använd ansiktsvatten morgon och kväll för att återfukta, balansera och återställa hudens pH-värde samt återuppbygga huden. Nimue rekommenderar att använda gasväv vid applicering av ansiktsvatten då det har en exfolierande effekt.

Med noggrann rengöring och användning av ansiktsvatten underlättar du för att efterföljande produkter ger ett optimalt resultat.

SERUM/BOOSTER

Appliceras morgon och kväll efter rengöring och ansiktsvatten. De innehåller en hög koncentration av aktiva ingredienser som är anpassade efter din huds specifika behov.

Ett serum/booster är småmolekylärt, absorberas snabbt av huden och förstärker effekten av av krämen du applicerar efteråt.

ÖGONKRÄM

Använd en ögonkräm morgon & kväll. Det är en lättare kräm som är anpassad efter den tunna och känsliga huden runt ögonen. De återfuktar och minskar fina linjer och rynkor.

DAGKRÄM

Appliceras på morgonen och innehåller aktiva ingredienser som behandlar hudens specifika behov. De återfuktar och skyddar mot miljörelaterade påfrestningar som huden utsätts för under dagen.

SPF & MILJSÖKYDD

Används dagligen ovanpå din dagkräm. Skydd är ett av nimues fyra grundprinciper för att minska och förebygga de negativa effekterna som orsakas av miljörelaterad stress (UV, IR & HEV strålning). Det nimue gör är att förbättra det övergripande välmåendet i huden samt att reducera det termiska åldrandet.

När du skyddar huden minskar du tecken på åldrande, hyperpigmentering och ökad känslighet.

NATTKRÄM

Appliceras på kvällen och innehåller aktiva ingredienser som ger återhämtning efter dagens påfrestningar. De reparerar, återfuktar och tillför aktiva ingredienser som behandlar och återuppbygger huden.

ACTIVE LOTION / ACTIVE GEL / ACTIVE RESURFACING GEL

Förbättrar både hudtextur och hudton då de förbättrar cellförnyelseprocessen och dins huds reperationsprocess. Innehåller nimues unika trippel AHA-komplex med ett optimalt pH-värde. Appliceras under nattkräm varannan kväll.

KOMPLETTERING PEELING + MASK

PEELING: Använd en peeling 1-2ggr/veckan för at att få bort döda hudceller så att nya bildas. Huden får en jämnare textur, ökad lyster och tillgodogör sig de aktiva ingredienserna från de efterföljande hudvårdsprodukterna bättre.

MASK: Används 2-3ggr/vecka. De finns olika typer av masker beroende på vad syftet med masken är. Nimue erbjuder masker med rengörande, återfuktande, anti-age och lugnande egenskaper samt masker som tillsätter näring och vitaminer.

hudvårdsrutin produkter