Skip to main content

Mobiltelefonen har blivit en oumbärlig följeslagare i våra liv och används dagligen i en mängd olika sammanhang. Från att vara en enkel kommunikationsenhet har den utvecklats till en allt-i-ett-enhet som används för att surfa på internet, skicka meddelanden, spela spel, ta bilder och mycket mer. I dagens digitala samhälle är det sällan vi går en hel dag utan att använda vår mobiltelefon, vilket gör den till en central del av vår vardag. Men hur ofta använder vi egentligen våra mobiler, och vilka konsekvenser kan det ha för våra hud? Det är frågor som vi ska utforska närmare i denna text.

  1. Begränsa telefonanvändningen, särskilt telefonsamtal.
  2. Sov inte med din telefon på eller under kudden eftersom den ständiga strålningen orsakar skador på huden.
  3. Investera i hudvårdsprodukter som blockerar högenergistrålar för synligt ljus (HEV), även känt som blått ljus.
  4. Använd regelbundet en spritservett på din telefon för att minska bakterier.
  5. Du kan också använda dina hörlurar för att förhindra att bakterier överförs till ditt ansikte.
solskydd spf 50

Nimue´s Environmental Shield SPF 50 ger ett fullständigt skydd mot elektromagnetiskt ljusspektrum (UVA, UVB, IR och HEV) samt skyddar mot föroreningar.

Läs mer om produkten här!

Om du har svårt att hålla dig borta från din telefon, kanske du bör tänka på hur telefonanvändning påverkar din hud. Vi tänker inte ofta på de negativa effekterna som mobiler har på vår hud.
Hur ofta rengör du din telefon? Ibland med ärmen? Aldrig? Har du någonsin märkt att du får prickar eller finnar under huden precis där du håller din telefon för örat? Det kan bero på att du inte rengör din telefon tillräckligt ofta.
Studier har visat att en vanlig mobil har fler bakterier än en offentlig toalett. De allra flesta använder aldrig en spritservett eller antibakteriell vätska för att rengöra sin telefon. Bakterier kan växa och dela sig var 20:e minut, och en enda bakterie kan föröka sig till mer än åtta miljoner celler på mindre än 24 timmar.
Föreställ dig nu det i ditt ansikte. Inte så trevligt, eller hur? Så du kan överväga att desinficera din telefon innan dina samtal. Det är inte bara finnar vi måste oroa oss för. Du vet att din telefon värms upp ju mer du använder den, och att den kan börja kännas varm mot ditt ansikte när du har pratat i telefonen ett tag? Att ringa långa telefonsamtal på din mobil kan öka värmen i huden. Denna ökade värme kan göra att melanocytaktiviteten ökar i det området, vilket senare kan vara en orsak till pigmentering och en ojämn hudton. Så om en liten enhet kan orsaka många hudåkommor är det viktigt att vi minimerar skadorna.

Annalouise Kenny är ägare och grundare av Skin Philosophy, som har utbildningscenter för hudutbildning och avancerade behandlingstekniker över hela Storbritannien och Irland